marți, 19 aprilie 2011

Christian Bale, preot înainte de Batman


Înainte de filmările la Dark Knight Rises, Christian Bale a îmbrăcat un alt costum negru, cel al unui preot, în producţia regizorului chinez Zhang Yimou (House of Flying Daggers), intitulată 13 Women of Nanjing. Primele imagini din film au poposit online, via Tianjinwe.com.
Bazat pe romanul omonim al lui Yan Geling, filmul va spune povestea a 13 prostituate deghizate în studente care urmează a fi luate drept escorte de către soldaţi în timpul ocupaţiei de şase săptămâni pe care japonezii au instituit-o, la sfârşitul anului 1937, în fosta capitală chineză Nanjing.
Mai mut de 20.000 de femei au fost omorâte şi violate atunci de trupele japoneze, iar incidentul a rămas cunoscut sub numele de Masacrul de la Nanjing. Bale va interpreta în film rolul lui John, un preot american care salvează de la moarte grupul de femei chineze.
Pelicula şi-a început filmările în luna ianuarie şi are un buget de 90 de milioane de dolari, fiind unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice filmate vreodată în China.
Lansarea lui 13 Women of Nanjing va avea loc în luna decembrie.

Un comentariu:

  1. Biografie

    Christian Bale s-a nascut la data de 30 ianuarie 1974 in Pembrokeshire, Tara Galilor si a copilarit in Anglia, Portugalia si California. Nu are o porecla, el prefera sa i se spuna simplu Chris sau Christian. Are o mica cicatrice sub ochiul drept pe care a capatat-o in timpul liceului intr-un accident. Este cel mai tanar din cei patru copii ai familiei Bale si singurul baiat. Cele trei surori mai mari se cheama Erin, Sharon si Louise. Nici una nu se ocupa de actorie. Tatal sau, David Bale, era pilot comercial, iar mama sa, dansatoare la un circ. Amandoi bunicii erau actori. Unul dintre ei chiar l-a dublat pe John Wayne in doua filme facute in Africa.

    Debutul sau a avut loc in 1987, in filmul lui Steven Spielberg despre al doilea razboi mondial - Empire of the Sun. Pentru acest rol a primit un premiu special pentru cel mai bun tanar actor din partea National Board of Review - un premiu creat special pentru el. In urmatorii ani a jucat in mai multe filme de comedie sau drama in care si-a aratat talentul actoricesc si a devenit un actor foarte popular.

    In 1994 a jucat alaturi de Winona Ryder in Little Women, iar in 2000 l-a inlocuit pe Leonardo DiCaprio in American Psycho. In 2004 a slabit 30 de kilograme pentru rolul insomniacului Trevor Reznik in filmul El Maquinista. S-a pregatit temeinic, mancand doar salate, mere, guma de mestecat si fumand tigari.

    In 2005, a devenit al saptelea actor care l-a intruchipat pe Batman in filmul de succes Batman Begins. Cu aproape zece ani in urma incercase sa obtina rolul lui Robin/Dick Grayson in Batman Forever, rol care i-a revenit lui Chris O'Donnell.

    Este casatorit cu Sibi Blazic din 2000 cu care are o fetita. Ii plac foarte mult animalele, are doi caini si trei pisici, este un foarte bun calaret si ii place foarte mult sa citeasca. Christian Bale este activ in multe organizatii cum ar fi Ark Trust, Greenpeace, World Wildlife Foundation si o scoala pentru copiii strazii din Rio de Janeiro.

    În 2006, a jucat în Rescue Down rolul unui pilot USA, Dieter Dengler, capturat de vietnamezi. în timpul filmărilor, Bale a trebuit să mănânce viermi vii pentru a da cât mai mare credibilitate scenei respective.

    În The Prestige (2006), adaptarea romanului cu acelaşi titlu de Christopher Priest, Bale joacă rolul unui magician, Alfred Borden. Acţiunea se desfăşoară într-un decor victorian, accentul căzând pe rivalitatea dintre Alfred Borden şi un alt magician, Robert Angier, interpretat de Hugh Jackman. Filmul este în regia lui Christopher Nolan, cu care Bale a colaborat şi pentru Batman Begins şi The Dark Knight.

    RăspundețiȘtergere